Parterapi i Lyngby

Behovet for parterapi opstår som regel, enten når man oplever at konflikter igen og igen løber i hårdknude i parforholdet, eller fordi de daglige gøremål har taget over og kontakten har nået en "tavs automatik", som fungerer men langt fra føles tilfredsstillende.

Hvad sker der i parterapi?

I parterapien vil en del af vores fælles arbejde handle om at afdække det "spil", som gentages i forskellige forklædninger i de fleste af jeres konflikter.

Det kan f.eks. handle om at hun bliver vred og irriteret over hans manglende deltagelse, og han bliver stille og afstandstagende for at undgå hendes vrede og det skænderi, der kan følge.

At fokusere på samspillet frem for den enkelte konflikt vil hjælpe jer som par til at forebygge og løse konflikter hurtigere og uden at opbygge større sårbarhed i jeres forhold. Dette kan give plads til den kærlighed og samhørighed, der bragte jer sammen og danner grundlaget i jeres parforhold. 

Også selvom I ikke skal fortsætte ad fælles vej i livet, vil det være en stor fordel for jer hver især og et evt fremtidigt samarbejde, at I "finder hinanden", inden I skilles.

Kontakt Sundhedspsykolog

Mail: info@sundhedspsykolog.dk
Tlf/sms: 61309752

Hvordan arbejder jeg som parterapeut?

Min vigtigste opgave som jeres parterapeut er at skal et trygt rum - et sted hvor det bliver okay at tale om de ting, som I ikke taler om derhjemme. I dette ligger der også at jeg gør mig umage for at vigtige og sårbare emner afrundes, så I går ud af rummet med en plan eller aftale.

Arbejdet i parterapien vil blandt andet bestå af kommunikationsøvelser, hvor I - i jeres tempo – lærer at nærme jer hinanden og få kontakt, også når den ene eller begge parter er blevet såret.

Konflikter er et vilkår i livet. Målet for et parforhold er derfor ikke at undgå konflikter, men at opnå en grundlæggende tillid til hinanden, som gør at konflikter kan løses hurtigt og med forståelse for den andens oplevelse af situationen.

Hvordan vælger vi den rigtige parterapeut?

At gå i parterapi er en vigtig og frem for alt fælles beslutning - derfor bør valget af parterapeut også være et I er enige om. Jeg håber at denne side vil give jer et billede af, hvad jeg har at byde på i mit arbejde, så I kan få et indtryk af om det er et godt sted for jer at arbejde med det der er svært.

I nogle tilfælde kan det være en god løsning at arbejde med problemstillinger relaterer til parforholdet uden sin partner - enten til at begynde med, eller fordi partneren ikke ønsker den hjælp, du kan mærke der er behov for. Læs mere under “Tvivl og krise i parforholdet”

I kan læse mere om mig og min baggrund her. Klinikken ligger bag Lyngby station og der er gratis 2-timers parkering foran bygningen (Lyngby Ret). Jeg tilbyder tider aften og tidlig morgen flere gange om ugen. Dette er ofte en hjælp, når flere kalendere skal "gå op". 

I/Du kan kontakte mig pr. mail, telefon eller sms. Ønsker du at jeg skal ringe dig op, er du også meget velkommen til blot at sende  en sms med navn og telefonnummer.

Mail: info@sundhedspsykolog.dk
Tlf/sms: 61309752

Jeg vil ringe tilbage, hurtigst muligt, næsten altid samme dag. Du er velkommen til at skrive et tidsrum, som passer dig særligt godt eller ikke passer for dig.

Nyhed: klinikken følger sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til coronavirus - skulle klienter eller jeg selv blive smittet, vil samtaler kunne gennemføres online.


SYMPTOMER

Læs mere om de temaer du kan
arbejde med hos en psykolog:


Klik på temaet for at læse mere

Psykolog online: Få hjælp af psykologen i dine egne trygge rammer - Læs mere