Er dit parforhold i krise?

Få hjælp til et parforhold i krise hos Psykolog Tacha R. Hviid, Lyngby Hovedgade 96, st., 2800 Lyngby

Tacha Reinhold Hviid er

Autoriseret psykolog, cand.psych.aut.
Specialist i Sundhedspsykologi og Klinisk psykologi

Tacha Reinholdt Hviid står bag sundhedspsykolog.dk

Tvivl og krise i parforholdet

Har du mistet lysten til din partner? Eller oplever du at din partner bliver mere og mere fjern? Begge dele kan få dig til at stille det smertefulde spørgsmål om du er sammen med den rette…

At vælge at dele livet med et andet menneske kræve kærlighed og ikke mindst vilje og hårdt arbejde for at komme igennem de mindre problemer og større kriser, der opstår undervejs. 

Hvornår kommer vi i tvivl om vores parforhold?

Når vores liv ændrer sig, kommer vi ofte til at stille spørgsmålstegn ved om vi har valgt det rigtige, og om den livssituation, vi står i, er som vi ønsker den skal være (se også krise). Dette får os også til se anderledes på de mennesker, vi har omkring os, og de problemer, kriser og konflikter vi mærker i forhold til dem.

Et parforhold stiller mange krav om at tage konflikter, indgå kompromisser og acceptere ting vi synes er irriterende, grænseoverskride og uretfærdige. Derfor er det normalt, når livet skifter, at vi også bliver i tvivl om, hvorvidt de kræfter vi bruger på at løse problemer i parforholdet er arbejdet værd.

Hvordan reagerer vi når parforholdet er i problemer?

Ofte viser utilfredshed i parforholdet sig ved at sexlivet ikke er tilfredsstillende, samtalerne bliver færre, måske er der flere konflikter, eller måske kan familien lige pludselig mere ligne en effektiv maskine end et kærligt fællesskab.

Reaktioner kan være følelser af opgivenhed, frustration, tristhed, måske søger du bekræftelse andre steder, flirter eller indleder en affære. Eller måske er du urolig for at din partner gør det samme. Skænderier og frustrationer kan blive så store at du næsten ikke kan kende dig selv eller din partner – I kommer til at sige eller gøre ting I ikke ønsker.

Parterapi kan ofte synes en oplagt mulighed. Dog kræver det, at I kan blive enige om, at det er et behov, I begge har. Derudover er det også vigtigt, at I tidligt i en parterapi kan formulere et fælles mål om, hvad I arbejder henimod – f.eks. at blive sammen eller gå hver til sit. Se evt. mere om parterapi her. Er dette ikke muligt på nuværende tidspunkt, kan det være mere givtigt at arbejde individuelt.

Hvordan får jeg hjælp hos en psykolog, når mit parforhold er i krise?

Det kan føles helt uoverskueligt at inddrage sin partner i de svære tanker og følelser, for hvad bliver konsekvenserne? Det kan derfor være en hjælp at få mere indsigt i sine egne tanker og følelser omkring parforholdet, inden partneren evt. inddrages.

Det kan være en fordel at vælge en psykolog, som både arbejder individuelt og med parterapi. På denne måde kan du vente med at beslutte om det på et tidspunkt er en fordel at tage partneren med til den parterapeut som, du allerede kender og er tryg ved, eller om I hellere skal bruge en anden.

Hvem er Psykolog Tacha R. Hviid?

Du kan læse mere om mig og min baggrund her

Tag kontakt for hjælp til et parforhold i krise

Du kan kontakte mig pr. mail, telefon eller sms. Ønsker du at jeg skal ringe dig op, er du også meget velkommen til blot at sende  en sms med navn og telefonnummer.

Jeg vil ringe tilbage, hurtigst muligt, næsten altid samme dag. Du er velkommen til at skrive et tidsrum, som passer dig særligt godt eller ikke passer for dig.

NYHED: Få vejledning omkring dækning fra sundhedsforsikring her

Symptomer

Læs mere om de temaer inden for psykologi du kan arbejde med hos mig:

Klik på temaet for at læse mere