Relevante links

Få hjælp hos Psykolog Tacha R. Hviid, Lyngby Hovedgade 96, st., 2800 Lyngby

Tacha Reinhold Hviid er

Autoriseret psykolog, cand.psych.aut.
Specialist i Sundhedspsykologi og Klinisk psykologi

Tacha Reinholdt Hviid står bag sundhedspsykolog.dk

Inspiration / hjælp til selvhjælp:

Alvorlig sygdom

Kræftens Bekæmpelse
Hos Kræftens Bekæmpelse kan du få hjælp og rådgivning, hvis du eller en nærtstående er ramt af kræft. Du kan finde information om de forskellige kræftsygdomme, forebyggelse,  årsag, udredning, behandlinger og forskning.

Scleroseforeningen
Hos Scleroseforeningen kan du få hjælp og viden om livet som scleroseramt eller pårørende til et mennesker, der er ramt af sygdommen.

 

Alkoholisme

Tuba
Tuba tilbyder psykologisk rådgivning for unge mellem 14 og 35 år, som er vokset op i en familie med alkolisme.

Angst

Angstforeningen
Her finder du information om angst, selvhjælpsgrupper for angstlidende og en telefonrådgivning, hvor du kan tale med mennesker, der har lidt af angst.

 Depression

Depressionsforeningen
Information om depression, samt en telefonrådgivning og selvhjælpsgrupper, for mennesker, der kæmper med depression.

 

Misbrug

Netstof
Her kan du finde information om stoffer, især målrettet unge. Du kan finde ud af hvor du kan få hjælp i din kommune og der er en brevkasse.

U-Turn
U-turn er et tilbud til unge under 25, der ryger hash eller tager stoffer. Uturn tilbyder kortere, anonym rådgivning og længerevarende rådgivningsforløb.

Psykiske lidelser, forskelligt

Ung på Linie / UngOnLine
Et samtaletilbud til unge, der har brug for en at tale med. Du kan anonymt rung til Ung på linie eller chatte med Ung on Line på internettet. Hver dag sidder unge frivillige klar til at hjælpe og støtte dig.

Psykiatrifonden
Information om forskellige psykiske problemer, samt foredrag og kurser for professionelle.

Selvmordstanker

Livslinien
Her kan du få hjælp, hvis du går med tanker om selvmord. Telefonlinien (70 201 201) er anonym og er åben alle ugens dage, kl.11-23. Der er også en netrådgivning, du kan skrive til.

Selvskade

Selvskade.dk
Anonym rådgivning, samt mulighed for at deltage i en støttegruppe eller få en støtteperson.

Sorg

Børn, unge og sorg
For unge mellem 16-28 år. Her kan du få støtte og hjælp, hvis du har mistet din mor, far eller en af dine søskende. Du kan også få hjælp, hvis en tæt på dig er alvorligt syg. Du kan finde en brevkasse, telefonrådgivning og kontakt til samtaleforløb enten individuelt eller i gruppe.

Spiseforstyrrelse

Spiseforstyrrelser.dk
Anonym rådgivning per telefon, mail eller ansigt til ansigt. Der er også støttegrupper for forskellige typer af spiseproblematikker.

Traumer / PTSD

PTSD-foreningen
Information om PTSD (posttraumatisk belastningsreaktion) og behandling af lidelsen. Der er internetforum, hvor man kan møde andre med PTSD og høre om deres erfaringer.

Udviklingsforstyrrelser

ADHD
Brevkasse og netværksgruppe for voksne med ADHD og deres ppårørende. Derudover finder du information om ADHD, udredning og behandling.

Autisme
Her finder du viden om autisme

Vold og overgreb

Hjælp voldsofre
Her kan du få råd og vejledning, hvis du har været udsat for vold eller voldtægt.

LOKK
LOKK arbejder for at bekæmpe vold mod kvinder. De har en rådgivningslinie, hvis du selv eller en du kender er blevet udsat for vold. LOKK kan desuden hjælpe dig ind på et krisecenter.

Rehabiliteringscenter for etniske unge i Danmark
Centeret tilbyder længerevarende ophold/behandling til etniske kvinder/par uden børn, som flygter fra tvangsægteskab og/eller æresrelateret vold.

Thoracenter
Center for personer udsat for seksuelle overgreb i København. Thora center tilbyder rådgivning, ansigt til ansigt, telefonisk og pr mail. Du kan henvende dig anonymt, både hvis du er blevet krænket eller er krænker.

Støttecenter mod incest
Støttecenteret henvender sig til voksne kvinder og mænd, der har været udsat for seksuelle overgreb i deres barnsom. De har selvhjælpsgrupper og telefonrådgivning, både i dag- og aftentimerne.

Center for seksuelt misbrugte
Tilbyder rådgivning pr. mail, telefon og ansigt til ansigt. Du kan være anonym når du henvender dig.

Faglighed

Dansk psykologforening

Psykolognævnet

Netpsykiater Psykologisk ordbog

Sundhed

Netdoktor

Tag kontakt for hjælp

Du kan kontakte mig pr. mail, telefon eller sms. Ønsker du at jeg skal ringe dig op, er du også meget velkommen til blot at sende  en sms med navn og telefonnummer.

Jeg vil ringe tilbage, hurtigst muligt, næsten altid samme dag. Du er velkommen til at skrive et tidsrum, som passer dig særligt godt eller ikke passer for dig.

NYHED: Få vejledning omkring dækning fra sundhedsforsikring her

Symptomer

Læs mere om de temaer inden for psykologi du kan arbejde med hos mig:

Klik på temaet for at læse mere