Om psykolog Tacha Reinhold Hviid

Min uddannelse og erfaring

Jeg blev uddannet psykolog i 2005, Autoriseretaf Psykolognævnet i 2009 og Specialist i Sundhedspsykologi og Klinisk psykologi i 2015.

I min praksis ser jeg ofte klienter med forskellige kroniske og alvorlige sygdomme såsom: parkinson, colitis ulcerosa, crohns sygdom, kræft og senfølger efter kræft, sclerose, diabetes, hjernerystelse,  whiplash / piskesmæld, samt en lang række sjældnere diagnoser.

Derudover ser jeg mange klienter med symptomer på stress og angst f.eks. i forbindelse med problematikker som stresset skole- eller arbejdsliv, lavt selvværd eller krise i parforholdet og skilsmisse

Hvilken psykolog skal du vælge?

Når du vælger en autoriseret psykolog, er du garanteret at psykologen har arbejdet med klientsamtaler i minimum 2 år og at psykologen i denne periode har modtaget min. 160 timers supervision. Dvs at psykologen ud over det meget teoretiske universitetsstudie også har solid praktisk erfaring og har været i en slags “mesterlære”-forløb hos en erfaren kollega.

Specialistuddannelsen i Sundhedspsykologi og Klinisk Psykologi er en specialistgrad, som kræver yderligere 3 års fuldtidsarbejde med klienter, en lang række kurser, samt 240 timers supervision fra en erfaren og specialistuddannet psykolog. Mit valg af netop det sundhedspsykologiske og kliniske speciale er et udtryk for min mangeårige interesse for sammenhængen mellem krop og psyke sammenlagt med en passion for det kliniske arbejdet, dvs samtaler med klienter.

Specialistuddannelsen er ikke en forudsætning for at arbejde som privatpraktiserende psykolog, men det er en uddannelse som gør det muligt for mig, at give mine klienter den bedst mulige hjælp med anvendelse af den nyeste viden indenfor faget. 

I terapien: Når vi arbejder for at du finder ny retning og mere balance

I mit terapeutiske arbejde er jeg meget optaget af de situationer livet sætter os i, hvor vi pludselig mister vores evne til at handle eller føle os, som vi plejer. I stedet kan vi pludselig blive “fremmede for os selv”, mærke angst, tristhed, lavt selvværd eller andre svære følelser.

I mine samtaler med dig, vil jeg altid være drevet af en dyb interesse i at forstå mere om, hvor livet bliver svært, netop for dig. Udgangspunktet er de situationer, du oplever som svære her og nu.

Ud fra en psykologisk forståelse vil vi ofte kunne forstå mere om en svær livssituation  ved at se på de mønstre eller den læring, du har med dig fra din opvækst. Andre gange vil det være vigtigt  at kigge på de unikke betingelser, som gør dig sårbar i dit liv lige nu, f.eks. et traume eller en krise udløst efter stress på arbejdspladsen, skilsmisse, sygdom eller andre belastende begivenheder.

Teoretiske ståsteder

Teoretisk er jeg i disse år meget inspireret af den terapeutiske retning, der hedder Compassion Focused Therapy (CFT). Indenfor denne retning er det helt grundlæggende, at se på hvordan belastninger påvirker stressniveauet i vores krop og hjerne. Dette påvirker vores evne til at klare  svære situationer med medfølelse og egenomsorg. Compassion Focused Therapy arbejder særligt fokuseret med følelser som skam, skyld og lavt selvværd.

I terapien handler det om at erfare, at når vi forholder os til os selv og vores udfordringer med større ro og medfølelse, så vil de føles mindre psykisk belastende. Større ro, balance og medfølelse er ikke noget du blot kan vælge til, men noget jeg kan hjælpe dig til  at lære at kende hos dig selv og gradvist blive stærkere til at mærke.

Compassion Focused therapy er en integreret tilgang som bygger på viden og metode fra bla. Kognitiv adfærds terapi, fænomenologisk psykologi, psykodynamisk terapi og ikke mindst buddhismen.

Udover efteruddannelse og supervision, har jeg en erfagruppe med to gode psykologkolleger. Vi har fulgt hinanden gennem mere end 10 år. Jeg er taknemmelig for den store inspiration og værdifulde sparring, de bringer til mit daglige arbejde.

Tacha privat

Privat er jeg gift med Nicolai, som jeg har kendt siden 1997. Sammen har vi 2 børn i skolealderen.

Når jeg ikke arbejder eller er sammen med min familie, bruger jeg meget af min tid på fysisk aktivitet, gerne udendørs. Jeg løber, dyrker yoga og meditation.

Psykologpraksis v. Tacha Reinhold Hviid

Siden 2012 har klinikken haft adresse i Lyngby på Lyngby Hovedgade 96, lige på grænsen til Jægersborg og Gentofte. Klinikken ligger lige bag Lyngby station i samme bygning som Lyngby Ret.

Der er gratis 2 timers parkering foran bygningen kørestolsegnede adgangs- og toiletforhold. Jeg tager således meget gerne imod mennesker, der lever med handicap.

Tag kontakt

Du kan kontakte mig pr. mail, telefon eller sms. Ønsker du at jeg skal ringe dig op, er du også meget velkommen til blot at sende  en sms med navn og telefonnummer.

Mail: info@sundhedspsykolog.dk

Tlf/sms: 61309752

Jeg vil ringe tilbage, hurtigst muligt, næsten altid samme dag. Du er velkommen til at skrive et tidsrum, som passer dig særligt godt eller ikke passer for dig.

Jeg kan ikke tage imod lægehenvisninger, men ser mange klienter, der har privat sundhedsforsikring, f.eks. Skandia, Danica og PFA. Er du medlem af sygeforsikringen Danmark er der også mulighed for tilskud herfra.

Mine klienter kommer typisk fra disse byer i Nordsjælland:

 • Lyngby
 • Gentofte
 • Virum
 • Hellerup
 • Birkerød
 • Bagsværd
 • Herlev
 • Charlottenlund
 • Farum
 • Søborg
 • Holte
 • Vangede
 • Nærum

Nyhed: klinikken følger sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til coronavirus - skulle klienter eller jeg selv blive smittet, vil samtaler kunne gennemføres online.


SYMPTOMER

Læs mere om de temaer du kan
arbejde med hos en psykolog:


Klik på temaet for at læse mere

Psykolog online: Få hjælp af psykologen i dine egne trygge rammer - Læs mere